Patiënten aan het woord
Lees hier eigen verhalen van patiënten

Massage stoelen

De praktijk in Oegstgeest is voorzien van massagestoelen.

Deze massage stoelen kunt u gebruiken na iedere behandeling.

Lees Meer

Cold Laser

Wat is Cold Laser Therapie? Cold Laser Therapie is een vorm van fototherapie, waarbij een gebundelde lichtstraal het genezingsproces bevordert. Cold Laser wordt gebruikt om weefsel te herstellen, ontstekingen te remmen, de bewegingsuitslag te vergroten en pijn te laten verdwijnen. De effecten van Cold Lasertherapie zijn fotochemisch (koud) en niet thermisch (warm). Warme lasers worden in de medische wereld gebruikt voor nauwkeurige operaties, terwijl koude lasers worden gebruikt om het genezingsproces te bevorderen. Tijdens de behandeling van het weefsel met de laser vindt er een interactie plaats tussen cellen en fotonen, de fotochemische reactie. Fotonen van de laser hebben effect op het weefsel op celniveau. De koude laser dringt door tot in het weefsel, gaat het celmembraan binnen en wordt op celniveau opgenomen in de mitochondrieen. De mitochondrieen zijn de energiecentrale van de cellen daar worden ATP’s (Adenosine Tri Fosfaat) gemaakt, wat nodig is voor de levensondersteunende processen van alle cellen waaronder; – Celgroei. De laser versnelt de celproductie. – Versnelt het genezingsproces. Stimuleert de vezelgroei bij beschadigd weefsel. Het versnelt de herstelperiode aanzienlijk. – Verhoogt de stofwisseling. Helpt het lichaam om de aanmaak van bepaalde enzymen te verhogen. – Verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed en het immuunsysteem wordt verbeterd. – Vermindert weefselophoping. Laser vermindert littekenweefsel veroorzaakt door sneeën, schaafwonden, brandwonden of als gevolg van een operatie. – Ontstekingsremmend. Laser vermindert zwelling veroorzaakt door ontstoken gewrichten zodat de mobiliteit wordt vergroot. – Stimuleert de zenuwfunctie. Langzaam herstel van de zenuwen in beschadigd weefsel kan resulteren in een dood gevoel op bepaalde pekken in het lichaam. Laser zal het herstel van de zenuwcellen versnellen. Laser zal ook de spiercontractie bevorderen. Onderzoek heeft aangetoond dat de cellen met elkaar communiceren via lichtbundels. Met de Erchonia Medische Laser worden er bepaalde voorgeprogrammeerde vibraties afgegeven om de communicatie tussen de cellen te activeren. De energiestofwisseling wordt direct geactiveerd en de genezing wordt in gang gezet. Cold Laser Behandeling voor:
  • Slijmbeursontsteking
  • Tennis/Golfarm
  • RSI
  • Carpaal tunnelsyndroom
  • Frozen shoulder
  • en anders gewrichtspijnen
Lees Meer

Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Dry needling is westerse acupunctuur, soms ook Intramuscular stimulation “IMS” genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van heel fijne acupunctuurnaaldjes. Dit is een behandelmethode die wordt toegepast voor de behandeling van chronische pijn en myofasciale problemen zoals stijfheid en pijn in de spieren. Kenmerkend voor deze problematiek zijn triggerpoints. Dit zijn drukgevoelige plaatsen in de spieren. De methode die wij gebruiken in onze praktijk is ontwikkeld in de jaren 70 door de Canadese arts C.Chann Gunn. Bij de behandeling is het belangrijk dat gewrichtsblokkades eerst worden opgeheven met chiropractie omdat dry needling het beste werkt bij een goed functionerend zenuwstelsel. Een gewrichtsblokkade kan het zenuwstelsel irriteren en een verhoogde spanning of spasme van de omliggende spieren veroorzaken. Meestal is het losmaken of manipuleren van de wervelkolom of andere gewrichten voldoende om de spieren eromheen te laten ontspannen. Dit is het geval bij het merendeel van de patiënten, bij deze groep is dry needling dan ook niet nodig. Voor de patiënten waarbij het manipuleren niet de gewenste spierontspanning geeft, kan dry needling een uiterst effectieve techniek zijn ter aanvulling van de chiropractiebehandeling. Wanneer de chiropractor van oordeel is dat dry needling een meerwaarde kan betekenen bij de normale chiropractische behandeling, zal dit met u besproken worden. U kunt dan zelf beslissen of u hiervan gebruik wenst te maken.

Lees Meer

Decompressie

Wat is Chiropractische Decompressie Therapie? 

Dit is een behandeling zonder operatie, gebaseerd op tractie, voor hernia’s of uitstulpende tussenwervelschijven in de nek en onderrug. Iedereen die last heeft van rug of nekklachten of uitstralingspijnen naar armen of benen kan mogelijk geholpen worden door de decompressie therapie.

Hoeveel decompressie behandelingen zullen er nodig zijn en is het pijnlijk? 

Het aantal behandelingen en uw specifieke behandelplan worden bepaald door de chiropractor. De meeste behandelplannen bestaan uit 12 tot 20 behandelingen, afhankelijk van uw specifieke probleem. De behandelingen zijn in bijna alle gevallen zonder pijn. Sommige patiënten vallen zelfs in slaap tijdens een decompressie behandeling.

Waarom is de Chiropractische Decompressie Therapie zo effectief? 

De sleutel van de effectiviteit is de deskundigheid van de chiropractor, gecombineerd met de computer gestuurde tractie. De juiste beoordeling van het probleem, gekoppeld aan het gebruik van geprogrammeerde patronen van tractie en ontspanning, kan ervoor zorgen dat de tussenwervelschijf teruggetrokken wordt binnen het normale gebied. Daardoor kan er genezing plaatsvinden.

Zijn er omstandigheden/aandoeningen waarbij de Chiropractische Decompressie Therapie niet gebruikt mag worden? 

Contra indicatie: wervel decompressie therapie is niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, patiënten met ernstige osteoporose, ernstig overgewicht of ernstige zenuwbeschadiging. Een operatie met gebruik van metalen platen, schroeven o.i.d. is een contra indicatie, echter wervel decompressie therapie kan wel na een bot-fusie of non-fusie operaties.

Worden de behandelingen vergoed door de ziektekostenverzekering? 

Ja! In het algemeen worden de kosten in ieder geval gedeeltelijk en soms zelfs geheel vergoed door aanvullende ziektekosten verzekeringen. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen valt dit onder alternatieve geneeswijzen.

Lees Meer