Decompressie

Wat is Chiropractische Decompressie Therapie? 

Dit is een behandeling zonder operatie, gebaseerd op tractie, voor hernia’s of uitstulpende tussenwervelschijven in de nek en onderrug. Iedereen die last heeft van rug of nekklachten of uitstralingspijnen naar armen of benen kan mogelijk geholpen worden door de decompressie therapie.

Hoeveel decompressie behandelingen zullen er nodig zijn en is het pijnlijk? 

Het aantal behandelingen en uw specifieke behandelplan worden bepaald door de chiropractor. De meeste behandelplannen bestaan uit 12 tot 20 behandelingen, afhankelijk van uw specifieke probleem. De behandelingen zijn in bijna alle gevallen zonder pijn. Sommige patiënten vallen zelfs in slaap tijdens een decompressie behandeling.

Waarom is de Chiropractische Decompressie Therapie zo effectief? 

De sleutel van de effectiviteit is de deskundigheid van de chiropractor, gecombineerd met de computer gestuurde tractie. De juiste beoordeling van het probleem, gekoppeld aan het gebruik van geprogrammeerde patronen van tractie en ontspanning, kan ervoor zorgen dat de tussenwervelschijf teruggetrokken wordt binnen het normale gebied. Daardoor kan er genezing plaatsvinden.

Zijn er omstandigheden/aandoeningen waarbij de Chiropractische Decompressie Therapie niet gebruikt mag worden? 

Contra indicatie: wervel decompressie therapie is niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, patiënten met ernstige osteoporose, ernstig overgewicht of ernstige zenuwbeschadiging. Een operatie met gebruik van metalen platen, schroeven o.i.d. is een contra indicatie, echter wervel decompressie therapie kan wel na een bot-fusie of non-fusie operaties.

Worden de behandelingen vergoed door de ziektekostenverzekering? 

Ja! In het algemeen worden de kosten in ieder geval gedeeltelijk en soms zelfs geheel vergoed door aanvullende ziektekosten verzekeringen. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen valt dit onder alternatieve geneeswijzen.