KST

Koren Specific Technique KST behandeling Sander Eenink D.C. gebruikt bijna uitsluitend de Koren Specific Technique (KST) om zijn patiënten te behandelen.

Deze behandelmethode geeft de mogelijkheid om patiënten te corrigeren zonder trekken/duwen/draaien of kraken van de gewrichten. De ArthroStim (het hulpmiddel wat gebruikt wordt bij KST) zorgt ervoor dat het lichaam voorzichtig in de juiste positie wordt gebracht. I.p.v. kraken geeft de Arthrostim een zachte trilling door aan het lichaam.

De ArthroStim is het instrument wat bij de uitvoering van KST gebruikt wordt. De ArthroStim is ontwikkeld door IMPAC technology in Oregon, Verenigde Staten. Dit hulpmiddel werkt op basis van korte impulsen. De ArthroStim is afgesteld op de frequentie van het menselijk brein, wat resulteert in een frequentie van 12Hertz. Dit betekent dat de ArthroStim 12 impulsen per seconde geeft en deze zult u tijdens de behandeling als korte ‘tikjes’ ervaren.

KST is een relatief nieuwe techniek om chiropractische manipulaties uit te voeren. De techniek is ontwikkeld in 2003 door Dr. Tedd Koren en is afgeleid van twee andere technieken. Allereerst van DNFT (Directional Non-Force Technique) welke is ontwikkeld door Dr. Richard van Rumpt. Daarnaast is KST ook ontwikkeld vanuit Spinal Column Stressology, een techniek die ontwikkeld is door Dr. Lowell Ward.

Koren Specific Technique wordt in drie fases toegepast. Eerst wordt het hele lichaam geanalyseerd, van elk gewricht of ledemaat kan worden nagekeken of deze in de goede positie staat. Dit is de analyse fase. Hierna volgt de controle fase waarin gecontroleerd wordt of een correctie nodig is. De derde en laatste fase is de correctie fase. Als een correctie nodig is wordt deze uitgevoerd met behulp van de ArthroStim.

Één van de voordelen van het gebruik van de ArthroStim is de grote precisie bij de uitvoering van chiropractische manipulaties. Hierdoor wordt alleen het gedeelte wat niet in de juiste positie staat gecorrigeerd zonder de gewrichten te draaien en te kraken. Daarnaast geeft de ArthoStim ook de mogelijkheid om patiënten in verschillende posities te behandelen. Dit is belangrijk omdat een klacht zich soms alleen voordoet als de patiënt een bepaalde houding aanneemt. Bijvoorbeeld wanneer iemand een auto ongeluk heeft gehad en de klacht zich alleen zittend voordoet. In dit geval geeft de ArthroStim de mogelijkheid de patiënt ook zittend te behandelen.

Ook voor deze behandelmethode geldt dat er wordt gekeken naar de specifieke situatie van een patiënt en aan de hand daarvan wordt bepaald of het gebruik van KST nodig zal zijn. Het doel van de behandeling is om blokkades in het lichaam op te heffen in de wervelkolom als ook in de rest van het lichaam. Daarbij kunt u denken aan littekenweefsel, organen , spieren of emotionele blokkades. Dit wordt bereikt door adjustments uit te voeren en dit kan zowel handmatig als met behulp van een instrument (ArthroStim). KST heeft met Osteopathie de overeenkomst dat er organen behandeld worden en met Cranio Sacraal Therapie dat er diverse botjes in de schedel behandeld worden.