Patiënten aan het woord
Lees hier eigen verhalen van patiënten

Mvr. T. Lommerse, juli 2014

.. waardering voor de geweldig kundige behandelingen…
Mvr. T. Lommerse, juli 2014

Onlangs werd er mij gevraagd mijn verhaal te schrijven over mijn chirobehandelingen.

Dat heb ik toegezegd, uit waardering voor de geweldig kundige behandelingen. Maar ik moest er wel even goed over nadenken, want mijn verhaal is een heel lang verhaal. Ik wil niet verzanden in details of in de vele foute adviezen van niet luisterende medici. In de afgelopen dertig jaar ben ik namelijk verschillende kanten opgestuurd. En meestal was het…..ja…ja. En tenslotte was het, ja versleten. Ik wilde dat nooit echt geloven, want het probleem en de pijn was niet constant, en dan was de pijn hier en dan was de pijn daar in de heupen.

Tot drie jaar geleden. Ik had het extra druk met, verhuizende kinderen, twee mantelzorgadressen en een veel te vroeg geboren kleinkind, waar ik een keer per week ging oppassen. Die periode is te zwaar geweest, achteraf ben ik oververmoeid geraakt. Toen alles een beetje klaar was, de kinderen op hun plek, de twee familieleden gestorven en het kleinkind op een geweldige manier de wereld in stapte toen kon ik niet meer.

Ik kon niet meer lopen van de pijn. Ik vroeg de dokter mijn bloed na te kijken en toestemming te geven voor een MRI. Dat viel niet mee, ik had in het verleden al eens foto s laten maken en toen is er gezegd, uw heupen zijn versleten, als u wilt komt u a la minute in aanmerking voor twee nieuwe heupen. Ik vond het allemaal erg amateuristisch, zowel het gesprek als de manier van fotograferen. En weer gaf ik geen gehoor aan het advies. Maar ik mocht toch voor de MRI. Daar kreeg ik een geloofwaardig intake gesprek en de uitkomst van het onderzoek was, niet gaaf, maar geen versleten heupen.

Ik mocht naar een bekkenbodemspecialist en naar een manueel therapeut. De eerste deed ogenschijnlijk weinig, maar luisterde des te beter. Zij adviseerde een beweegdieet, dat was twee uur op en een half uur plat liggen. Dat werd in de praktijk, slapen! want ik sliep de eerste week praktisch dag en nacht. En toen na weken van rust, toen werd de pijn minder en kon ik weer wat lopen. Ik had ook steeds gezegd, het is niet versleten het voelt als een totale slijmbeursontsteking. En als ik het niet kan keren dan gaat het verslijten. Vervolgens ging ik over op de manueel therapeut. Ik ging wel vooruit tot op een bepaald punt. Ik voelde dat het scheef zat.

Ik ontdekte een kundige chiropractor en die vroeg mijn MRI foto’s op. Hij constateerde o.a. Dat mijn heupen twee centimeter verschil maakten. Hij heeft mij behandeld, pijnlijk maar doeltreffend naar mijn beleving trok hij letterlijk de verklevingen los. En nu sta ik recht. De rechter kant is inmiddels pijnloos. Links daar moet ik nog aan werken. Maar ik heb de tijd. Tot zover mijn verhaal.

Mevr. T.Lommerse