Patiënten aan het woord
Lees hier eigen verhalen van patiënten

Mariska Mouthaan, juni 2015

…ik heb Sander tijdens deze intensieve behandelingen als zeer deskundig, zorgzaam en betrokken ervaren,…
Mariska Mouthaan, juni 2015

Ik was al enige tijd onder behandeling bij Sander wegens o.a. lage rug- en schouderklachten. Ik vond het altijd wonderlijk om te ervaren dat een aantal tikjes met het KST apparaat ervoor zorgde dat ik bijvoorbeeld mijn arm /schouder weer volledig kon bewegen.

Omdat ik veel psychische klachten kreeg heeft Sander mij uitgelegd hoe hij met de KST methode de lichamelijke reacties op heftige gebeurtenissen uit het verleden kon verminderen.

Hiervoor hebben wij mijn heftige gebeurtenissen benoemd en genummerd. Mijn lichaam gaf zelf aan welke situatie behandeld kon worden. Door een bepaalde situatie te visualiseren, kreeg ik een hevige fysieke reactie waarbij Sander volgens de KST methode de blokkades kon behandelen.

In de vervolgconsulten kwamen sommige situaties keer op keer naar boven, maar de heftigheid van de reacties nam steeds meer af. Het aantal blokkades verminderde per keer.

In het begin bezocht ik Sander wekelijks, na een aantal keer werd de tijd tussen de behandelingen langer.

Er was ook een gebeurtenis, die steeds terugkwam, waarbij Sander mij vroeg om de houding aan te nemen die bij die situatie hoorde. Door op deze manier te behandelen zijn uiteindelijk mijn lichamelijke reacties uitgebleven.

Het gaf mij het gevoel dat er (geleidelijk) een last van mijn schouders afviel.

Daarnaast hij heeft mij eenvoudige oefeningen geleerd om in stressvolle of emotionele situaties de daarbij horende fysieke reactie (bijvoorbeeld het “omhoogkomen van het borstbeen”) snel onder controle te krijgen.

Door de rustige benadering van Sander, was het voor mij mogelijk om door alle pijnlijke herinneringen heen te gaan.

Ik heb Sander tijdens deze intensieve behandelingen als zeer deskundig, zorgzaam en betrokken ervaren, waarvoor ik hem zeer dankbaar ben.

Vriendelijke groet, Mariska Mouthaan

0 Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.