Patiënten aan het woord
Lees hier eigen verhalen van patiënten

Dhr. S.P. Siemer, maart 2009

Mijn huisarts stelde een bezoek aan de heer Sander Eenink chiropractor te Oegstgeest voor. Dan begint het succes,…
Dhr. S.P. Siemer, maart 2009

Voor de lezer klinkt het bovenstaande misschien wat overdreven maar voor mij is het werkelijkheid geworden!

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Sjoert Siemer geboren in de stad Groningen, thans woonachtig in Zoetermeer, 71 jaar en al ruim vijf jaar op zoek naar een remedie voor mijn “lage rugpijn”. Die zoektocht begon in december 2003 bij de huisarts. Zijn ervaring was dat met pijnstilling en rust de klachten wel zouden overgaan.

Helaas ging het anders en moest ik na aanhoudende klachten opnieuw vragen om een oplossing. Het werd een afspraak bij de fysiotherapeut. Toen bleek dat hier geen resultaat werd geboekt kwam als volgende stap een verwijzing naar de orthopedisch chirurg.

Röntgenfoto’s en een MRI scan bevestigden een slechte rug die niet operabel is. Men achtte het risico op complicaties te groot. Ook de podotherapeut werd bezocht met als gevolg orthopedische binnenzolen. De zolen brachten wel enige verlichting. De manueeltherapeut werd in stelling gebracht en toen dat geen oplossing bood de anesthesioloog van de “pijnpolikliniek”. De RF denervatie facetten rechts lumbaal gaf slechts korte tijd enige verlichting.

Een second opinion van een orthopedisch chirurg en een MRI scan leverden dezelfde conclusie als van de eerder geconsulteerde chirurg. Vervolgens werd de neuroloog ingeschakeld die het gebruik een TENS-apparaat (uitwendige elektrostimulator) voorstelde.

Inmiddels was het januari 2009 en mijn huisarts stelde een bezoek aan de heer Sander Eenink chiropractor te Oegstgeest voor. Dan begint het succes, na enige behandelingen treedt een aanwijsbare verlichting van de pijn op! Geen inbeelding want na het meer dan halveren van de voorgeschreven medicijnen is het leven opeens een stuk aangenamer. Het streven is nu gericht om de nog bestaande medicatie te verminderen en als het kan te vervangen door minder schadelijke pijnstillers.