Patiënten aan het woord
Lees hier eigen verhalen van patiënten

Dhr. K. Barnhoorn, feb 2013

..maar moet nu tot mijn verbazing zeggen dat de zenuwpijnen een heel stuk minder zijn geworden…
Dhr. K. Barnhoorn, feb 2013

Mijn naam is Kees Barnhoorn, ik ben 57 jaar en woon in Valkenburg ZH.

Al 3 jaar ben ik regelmatig onder behandeling bij Sander Eenink vanwege mijn slechte en zeer pijnlijke rug. Doordat ik veel reis en in vliegtuigen lange trips maak, zijn mijn rugklachten steeds erger geworden en mijn rug steeds vaster gaan zitten totdat het moment dat mijn rug zei: STOP, en krom van de pijn ik bij Sander de praktijk kwam binnenstrompelen. Na de behandeling kon ik gelukkig weer rechtop de praktijk verlaten, en er volgden nog een paar behandelingen meer, totdat ik weer vrij redelijk met veel minder pijn mijn dagelijkse werk weer kon oppakken.

Mijn  rug zal nooit helemaal pijnvrij worden, maar sinds de behandelingen is de verslechtering gestopt en is de kwaliteit van mijn dagelijkse leven toegenomen. Op dit moment bezoek ik de praktijk een keer in de 8 weken en hoop ik nog lang gebruik te mogen maken van deze behandelingsmethode bij Sander Eenink.

5 jaar geleden kreeg in ineens heftige pijn in mijn voet, ik kon haast niet meer verder lopen, en bij de Orthopeed terecht gekomen in het Rijnland ziekenhuis. Daar constateerde de arts een Mortons Neuroom. Dit is een beknelde zenuw in mijn voet, en een operatie volgde, met een vervolg naar de Podoloog voor aangepaste schoenen en steunzolen. Dit verlichtte de pijn wel enigszins maar ik bleef maar veel pijn houden, dus weer terug naar de Orthopeed , waarop een tweede operatie aan mijn voet volgde maar nu vanaf  de onderkant en ja hoor… weer een Mortons Neuroom. Na de tweede operatie was het probleem echter nog niet weg, maar de Orthopeed durfde geen derde operatie meer aan, en ik moest leven met de pijn, en met de speciale schoenen en steunzolen. Niet altijd even leuk, en de ene schoen na de andere werd gekocht in de hoop dat dit dan DE schoen zal worden die mij van de pijn kan afhelpen.

Tot ik een keer met Sander hierover aan de praat kwam, en hij me een dry needling therapie aanbood om de pijn al dan niet gedeeltelijk kwijt te raken. En ik heb nu 6 behandelingen achter de rug. Bij elke behandeling krijg ik 3 naaldjes in mijn voet, die ik even voel wanneer hij de juiste spier aanprikt, maar daarna weer snel wegebt. De koude laser  wordt er dan opgezet en zo blijf ik 10 minuten zitten. Ik moet zeggen dat ik erg sceptisch was in het begin, en ik denk dat Sander dit ook wel aan me zag, maar moet nu tot mijn verbazing zeggen dat de zenuwpijnen in mijn voet, die me vaak zelfs s’ nachts wakker maakten een heel stuk minder zijn geworden, en minder vaak terugkomen. Was het 3 weken geleden nog zo dat na een flinke inspanning bv auto rijden en een wandeling  maken, meteen de voet altijd vrij dik werd en pijnlijk opzwelde;  en zelfs na 5 minuutjes stilstaan was de pijn soms al niet te harden, en moest ik weer gauw doorlopen. Een gesprekje met iemand op straat houden werd een martelingen en op blote voeten lopen op het strand ging al helemaal niet meer. Ik moet zeggen dat de pijnen minder scherp zijn, en langer wegblijven, het wandelen weer een stuk beter en prettiger gaat, het auto rijden nog steeds een marteling is, maar ik veel baat heb gevonden nu al bij de behandelingen, en we gaan nog even ermee door.

He Sander. Ik voel me een stuk prettiger, kan weer een langere wandeling maken, en zal het zeker ook niet meer in mijn hoofd halen om weer zoveel schoenen te gaan kopen. Alleen met dit al haal ik de behandelingen er gemakkelijk mee uit.

Sander bedankt!!!