Patiënten aan het woord
Lees hier eigen verhalen van patiënten

Maja Keijzer, mei 2012

Na een paar maanden voelde ik me als herboren,…
Maja Keijzer, mei 2012

Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam is Maja Keijzer en en voel me een geluksvogel dat ik enkele jaren geleden alweer bij Sander Eenink terecht ben gekomen. En dat door een advertentie in de krant.

Eigenlijk was het zo`n beetje mijn laatste strohalm. Vele fysiotherapeuten, krakers, specialisten deden hun best maar uiteindelijk konden zij mij niet helpen. Scans en foto`s werden er gemaakt maar het leek alsof ik moest accepteren dat je nu eenmaal ouder wordt met de niet onontkomende “pijntjes” Maar ik vond het geen pijntjes, ik liet eens een keer iets vallen in de supermarkt maar kon het niet eens oprapen….ik was toen 55 jaar, de tranen sprongen bijna in mijn ogen…het feit dat ik dat niet eens kon maakte me gewoon verdrietig. Als ik langere tijd op een stoel gezeten had dan stond ik moeilijk op en had moeite om “normaal” en recht op te lopen. Dit zou toch niet de rest van mijn leven zo blijven? ` s Nachts werd ik wakker van de pijn in mijn rug en been en deed het bovenste gedeelte van mijn bed omhoog zodat ik zittend kon slapen dat verlichtte een beetje de pijn.

Toen zag ik de advertentie !! Wat een geluk dat ik dacht: niet geschoten is altijd mis. Ik wist dat er iets moest zijn op deze aardbol wat mij zou kunnen helpen. Ik maakte een afspraak, kreeg een gratis scan maar werd toch even doorgestuurd om een foto in het ziekenhuis te laten maken. En JA Sander zag wat er mis was met mijn rug. Eerst moest ik een paar weken 2x per week komen, daarna 1 x per week en ik kon me al gauw beter bewegen, sliep al gauw weer wat beter, en na een paar maanden voelde ik me als herboren!! Nu kom ik nog een keer in de 3 maanden voor een “onderhoudsbeurtje” Ik ben echt blij dat ik bij Sander terecht ben gekomen en raad het iedereen aan die pijn heeft, blijf er niet mee lopen, maak je leven leuker door deze stap te nemen!!

Lees Meer

Mevr. B.M.M. Schellingerhout, juli 2010

Na enkele behandelingen heb ik zo goed als geen pijn meer, en doe weer dingen die ik niet kon doen,…
Mevr. B.M.M. Schellingerhout, juli 2010

Ik heb al ruim 11 jaar hele erge pijnen in mijn rug nek en been en daar door kan ik niet anders dan op een plank zitten, stoelen of banken zijn voor mij taboe. Na vele onderzoeken door o.a. huisarts, doktoren, specialisten, röntgen foto’s en een scan, konden geen van allen ontdekken waar die erge pijn vandaan kwam. Ik was praktisch aan huis gekluisterd, tot we een advertentie zagen over chiropractie.

In de praktijk te Zoetermeer heeft de heer S.H.B. Eenink een Myovision scan gemaakt en moest er direct een foto gemaakt worden want er was duidelijk iets niet in orde. Op de foto was inderdaad te zien dat er veel mis was. (nooit geconstateerd door de eerder genoemde ).

Er is een behandeling in gang gezet, en ik heb er veel baat bij. Na enkele behandelingen heb ik zo goed als geen pijn meer, en doe weer dingen die ik niet kon doen. Die man heeft gouden handen, en ik ben ziels gelukkig dat ik hem heb ontmoet.

Lees Meer

M.Boelema-Tillema, mei 2010

Het is met blijdschap dat ik u kan mededelen dat mijn rugpijn over is,…
M.Boelema-Tillema, mei 2010

Het is met blijdschap dat ik u kan mededelen dat mijn rugpijn over is. Ik houd het goed met oefeningen en op mijn hometrainer te fietsen.

Mocht het in de toekomst weer de kop opsteken, weet ik u te vinden.

Mijn speciale dank gaat naar Sander Eenink. Hij heeft mij mijn levensvreugde weer teruggegeven. Hartelijk dank.

Hartelijk groeten,

M.Boelema-Tillema.

Lees Meer

Dhr. S.P. Siemer, maart 2009

Mijn huisarts stelde een bezoek aan de heer Sander Eenink chiropractor te Oegstgeest voor. Dan begint het succes,…
Dhr. S.P. Siemer, maart 2009

Voor de lezer klinkt het bovenstaande misschien wat overdreven maar voor mij is het werkelijkheid geworden!

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Sjoert Siemer geboren in de stad Groningen, thans woonachtig in Zoetermeer, 71 jaar en al ruim vijf jaar op zoek naar een remedie voor mijn “lage rugpijn”. Die zoektocht begon in december 2003 bij de huisarts. Zijn ervaring was dat met pijnstilling en rust de klachten wel zouden overgaan.

Helaas ging het anders en moest ik na aanhoudende klachten opnieuw vragen om een oplossing. Het werd een afspraak bij de fysiotherapeut. Toen bleek dat hier geen resultaat werd geboekt kwam als volgende stap een verwijzing naar de orthopedisch chirurg.

Röntgenfoto’s en een MRI scan bevestigden een slechte rug die niet operabel is. Men achtte het risico op complicaties te groot. Ook de podotherapeut werd bezocht met als gevolg orthopedische binnenzolen. De zolen brachten wel enige verlichting. De manueeltherapeut werd in stelling gebracht en toen dat geen oplossing bood de anesthesioloog van de “pijnpolikliniek”. De RF denervatie facetten rechts lumbaal gaf slechts korte tijd enige verlichting.

Een second opinion van een orthopedisch chirurg en een MRI scan leverden dezelfde conclusie als van de eerder geconsulteerde chirurg. Vervolgens werd de neuroloog ingeschakeld die het gebruik een TENS-apparaat (uitwendige elektrostimulator) voorstelde.

Inmiddels was het januari 2009 en mijn huisarts stelde een bezoek aan de heer Sander Eenink chiropractor te Oegstgeest voor. Dan begint het succes, na enige behandelingen treedt een aanwijsbare verlichting van de pijn op! Geen inbeelding want na het meer dan halveren van de voorgeschreven medicijnen is het leven opeens een stuk aangenamer. Het streven is nu gericht om de nog bestaande medicatie te verminderen en als het kan te vervangen door minder schadelijke pijnstillers.

Lees Meer