Patiënten aan het woord
Lees hier eigen verhalen van patiënten

Jeanne van Duivenbode, oktober 2012

…wat restte was de keuze tussen het vastzetten van een aantal nekwervels en een behandeling bij Sander Eenink,…
Jeanne van Duivenbode, oktober 2012

Mijn naam is Jeanne van Duivenbode, 47 jaar en woonachtig in Zoetermeer. Al ruim 20 jaar heb ik last van een slechte rug en sinds een auto-ongeluk in 2000, last van mijn nek. In 2007 ben ik geopereerd aan een dubbele rughernia en sindsdien zijn met een regelmatig bezoek aan de fysiotherapeut, in combinatie met “voorzichtig handelen”, de klachten minder.

De afgelopen jaren werden de problemen met mijn nek ernstiger in de vorm van hevige pijnen, uitstralingen naar hoofd en schouders, en een toenemende vermindering van bewegelijkheid. Ondanks veel onderzoeken werd de ware aard van het probleem en een mogelijke oplossing niet gevonden. Na een scan van mijn nek kon een diagnose van het probleem gesteld worden: slijtage, nekhernia en artrose. Een behandeling in de vorm van “normale” fysiotherapie zou mij niet verder helpen.

Wat restte was de keuze tussen het vastzetten van een aantal nekwervels en een behandeling bij Sander Eenink. Tijdens een uitgebreid gesprek met Sander Eenink is mijn probleem,  de behandelmethode(n), het doel en resultaat van de behandeling uitgelegd. Aan de hand van dit gesprek waarin met alle duidelijkheid en openheid een realistische beeld van het probleem en de behandeling werd gegeven, heb ik besloten de behandeling in te gaan.

Sinds maart 2011 volg ik deze behandeling. In het begin wekelijks en al na 1 maand konden de behandelingen terug naar een maandelijks patroon.

Vanaf het moment dat ik ben gestart met de behandeling merkte ik direct resultaat: mijn klachten namen af en ik kon mijn nek weer normaal bewegen.  Ik heb ook thuis gebruik kunnen maken van een nekpomp zodat ik ook mijzelf een preventieve handeling kon geven.

Mijn nek zal nooit beter worden, maar sinds de behandelingen is de verslechtering gestopt en is de kwaliteit van mijn dagelijkse leven toegenomen. Op dit moment bezoek ik de praktijk een keer in de 8 weken en hoop ik nog lang gebruik te mogen maken van deze behandelingsmethode bij Sander Eenink.

0 Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.